Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Lunch and Learn: Grundvattnets påverkan i infrastrukturprojekt

Välkommen till en spännande lunchföreläsning där Sandra Fransson, hydrogeolog på Ramboll, vägleder oss i ett samtal kring varför grundvattnet är en kärnfråga för hållbar stadsutveckling och en växande infrastruktur. 

Datum: 15 maj 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 15 maj

Vatten är en av våra viktigaste naturtillgångar och vårt absolut viktigaste livsmedel. Vår framtida vattentillgång hotas av sjunkande grundvattennivåer och föroreningar – ett resultat av både överutnyttjande och markförändringar i takt med att städer växer.

Under denna träff kommer Sandra Fransson att dela med sig av grundprinciperna för grundvatten, skyddsvärden och vilka åtgärder som vidtas i stadsutvecklingsprojekt idag. Hon kommer även att dela med sig av exempel på förebyggande skyddsarbete.

Under 2024 håller vi ett antal digitala frukost- och lunchträffar, där vi tillsammans lyfter och diskuterar högaktuella hållbarhetsfrågor med sakkunniga från hela landet. Mer information och möjlighet att själv påverka innehållet hittar du i Sveriges ingenjörers hållbarhetsnätverk på Linkedin.

Talare

Sandra Fransson

Hydrogeolog, Ramboll

Sandra Fransson jobbar med grundvattenfrågor som hydrogeolog på Ramboll. Sandra jobbar till stor del inom infrastrukturprojekt med skydd av grundvatten och utför arbetet både på kontor och i fält. 

Till toppen