Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Så lyckas du i rollen som CTO

Ny teknik står i centrum för i stort sett varje företags utveckling och i rollen som CTO ställs du inför många olika utmaningar. I detta webbinarium, som görs i samarbete med Ny Teknik Education, lär du dig mer om vad det innebär att vara CTO och hur du lyckas i rollen. 

Datum: 23 maj 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 23 maj

Framgångsrika bolags utveckling och överlevnad bygger idag på en förmåga att snabbt anpassa strategi, teknikval, arbetssätt, organisation och ledarskap till de nya förutsättningar som teknikens och marknadens utvecklingslogik kräver. Vid varje givet tillfälle.

Som CTO ställs du inför en stor variation av utmaningar och rollen är komplex. Att leda och navigera dig, ditt team och ditt företag genom blixtsnabb teknikutveckling, förstå tekniken i en kommersiell kontext, säkerställa en robust teknisk arkitektur, bygga partnerskap och behärska ledning i risklandskap är delar av din vardag.

I detta webbinarium tittar vi närmre på vad det faktiskt innebär att vara CTO och hur man, på bästa sätt, lyckas i rollen. För att svara på dessa frågor träffar vi Tord Johnson och Alexander Novella som kommer att diskutera: 

  • Hållbar affärsutveckling – förfina befintlig affär och innovera med tekniken som hävstång
  • Vad är en CTO och vilken roll spelar de i bolagsbyggandet?
  • Vilka utmaningar ställs du som CTO inför i ditt dagliga arbete?
  • Tips, trix och goda exempel på hur du lyckas i rollen 

I gränslandet mellan teknik och affär

Webbinarieserien I gränslandet mellan teknik och affär, som är ett partnerskap mellan Ny Teknik Education och Sveriges Ingenjörer, syftar till att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom utvalda aktuella ämnesområden som såväl berör dig som ingenjör och som påverkar förvaltningen och utvecklingen av våra företag och organisationer.

Under 2024 består webbinarieserien av fyra olika avsnitt med fokus på Konvergens mellan IT och OT (april), Rollen som CTO (maj), Förhandlingsteknik (september) samt Säkerhetsarkitektur (november). Håll utkik i vårt kalendarium!

Talare

Tord Johnson

CTO, MTEK

Tord Johnson, CTO på MTEK, har en doktorsexamen i mikroelektronik och lång erfarenhet av att stötta kunder inom produktions- och tillverkningsteknologier samt säkerställa leveranskedjan för att minska time to market, upprätthålla hög kvalitet och minska tillverkningskostnader. Tord har under de senaste 15 åren arbetat hos MTEK på en global nivå där han även varit med och författat fyra böcker om design och tillverkningsexcellens för elektronikindustrin. 

Alexander Novella

Grundare och partner, Responsible Growth

Alexander Novella är erfaren ledare, chef inom affärsförändring och ett affärsutvecklingsproffs med en gedigen erfarenhet av arbete på företagsledningsnivå med över 700 anställda och inom managementkonsultbranschen. Kunnig inom att driva förändring, marknadsanalys, strategiutveckling, affärsplanering, affärsmodellsinnovation, affärsprocessutveckling, organisationsutveckling och ledarutbildning. I dag är han grundare och partner på Responsible Growth och medgrundare i Ampco. 

Christian Helgesson

VD Ny Teknik Education

Christian Helgesson är grundare och vd på Ny Teknik Education. Han har en bakgrund från nationalekonomisk forskning som managementkonsult samt mångårig erfarenhet från att bygga upp och driva utbildningsföretag.

Anna Klaesson

Rekryterare och moderator

Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar.

Till toppen