Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Ergonomisimulering och smarta kläder

Välkommen till ett spännande webbinarium med 2023 års Levipristagare Lars Hanson, som i sitt arbete utvecklar verktyg för ergonomer som kan utvärdera belastningsergonomin.

Datum: 24 maj 2024
Tid: 12:00 - 13:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 24 maj

Belastningsbesvär är vanligt förekommande bland operatörer inom industrin. Ergonomer arbetar intensivt med att utvärdera produkter och produktionssystem för att bedöma och minimera riskerna för operatörerna som använder eller arbetar med dem. Målet för ergonomerna är att förbättra arbetsförhållandena för andra.

Lars Hanson och hans forskarkollegor strävar efter att göra arbetet enklare och mer effektivt för ergonomer, så att de kan hjälpa fler människor. I sin forskning har Lars och hans kollegor utvecklat ergonomisimuleringsverktyg, där manikinfamiljer i den virtuella världen kan utvärdera och optimera produkter och produktionssystem. Dessutom har de tagit fram enkla och effektiva mätinstrument som förenklar utvärderingen i den verkliga arbetsmiljön.

Lars Hanson var 2023 års Levipristagare. Priset delas ut av Sveriges Ingenjörer för att uppmärksamma ingenjörernas roll för utvecklingen av en god arbetsmiljö. Efter Lars presentation kommer 2024 års pristagare att presenteras av Sveriges Ingenjörers förbundsordförande Ulrika Lindstrand. 

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Lars Hanson

Professor, Högskolan i Skövde

Lars Hanson är professor i integrerad produktutveckling på Institutionen för ingenjörsvetenskaper, Högskolan i Skövde. Vid sidan av det akademiska deltidsarbetet arbetar Lars även inom fordonsindustrin med automation, digitalisering, hållbarhet, simulering och uppkoppling. 

Ulrika Lindstrand

Förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer

Förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer, med bred förankring i samhällsfrågor kring bland annat innovation och teknikutveckling, utbildning och kompetens samt arbetsliv. 

Till toppen