Sveriges Ingenjörer
Studiebesök

Studiebesök på Virtual Realitylaboratoriet

Virtual Realitylaboratoriet är en plats där teknik och kreativitet möts för att utforska gränserna för vad vi kan uppleva och förstå i den digitala världen. Lär dig mer om labbet och hur det används under detta studiebesök. 

Datum: 27 maj 2024
Tid: 17:00 - 18:45
Passar för: Medlem
Anmäl senast: 22 maj

Virtual Reality, VR, kan beskrivas som en artificell miljö som skapats digitalt. Genom att förse användarens sinnen med så verklighetstrogen information som möjligt presenteras en version av verkligheten som egentligen inte finns, men som kan upplevas som mycket övertygande. Användningsområdet för VR sträcker sig brett inom allt från datorspel, film, flygsimulatorer, virtuella operationssalar, stadsplanering och terapi. 

Under detta besök visar Joakim Eriksson runt i Virtual Realitylaboratoriet som är en tvärdisciplinär samlingspunkt för visualisering och nya interaktionstekniker. I labbet finns flera displaysystem för att uppleva känslan av att omslutas av en virtuell miljö. Det finns även olika simuleringsuppställningar för exempelvis bilkörning och haptik. 

Vi bjuder på enklare tilltugg och dryck 17:00-17:30, därefter börjar besöket på Virtual Realitylaboratoriet. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Till toppen