Sveriges Ingenjörer
Nätverk

Frukostträff: Elektrifieringens möjligheter

Lär dig mer om nya tekniker och möjligheter inom elektrifiering under detta inspirerande frukostsamtal med Johanna Lakso, VD på Power Circle. 

Datum: 30 maj 2024
Tid: 08:00 - 09:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 30 maj

Under denna träff berättar Johanna Lakso vad en acceleration av elektrifieringen i samhället innebär och vilka innovationer som kan bidra till ett effektivare elsystem och minskade koldioxidutsläpp. Digitalisering, vehicle to grid, flexibilitet och vikten av att våga tänka nytt är några av komponenterna som kommer att lyftas. Vikten av nya kompetenser och perspektiv i energibranschen kommer också att diskuteras. Träffen hålls endast live och kommer inte att spelas in. 

Under 2024 håller vi ett antal digitala frukost- och lunchträffar, där vi tillsammans lyfter och diskuterar högaktuella hållbarhetsfrågor med sakkunniga från hela landet. Mer information och möjlighet att själv påverka innehållet hittar du i Sveriges ingenjörers hållbarhetsnätverk på Linkedin.

Talare

Johanna Lakso

VD, Power Circle

Johanna Lakso är civilingenjör i teknisk fysik med en master i energisystem. Hon är VD på Power Circle som arbetar med nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och fossilfri energi. 2023 blev Johanna utsedd till årets kraftkvinna för sitt arbete med jämställdhet, inkludering och hållbarhet. Hon sitter även som ordförande för Energikontoren Sverige och har ett långtgående engagemang inom Ingenjörer utan gränser.

Till toppen