Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Förändringsledning vid digitalisering och införande av AI

Chefer och ledare förväntas idag kunna hantera förändringar - både de egna och teamets – i ett ständigt ökat förändringstempo. När arbetsuppgifter och därmed arbetssätt förändras, och AI blir en ny ”kollega” – hur lyckas jag som ledare med införandet? 

Datum: 31 maj 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Chef, Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 31 maj

Digitalisering och införande av AI innebär förändringar för både arbetsuppgifter och arbetssätt. I detta webbinarium fokuserar Anna Olsson, i grunden ingenjör som idag arbetar med förändringsarbete, på just förändringsledning och hur du som ledare ska lyckas leda ditt team genom dessa förändringar.

Anna kommer att prata om vad som krävs för att en framgångsrik förändring ska ske och den roll du som chef har i detta. Vidare kommer hon att lyfta aspekter som varför vi reagerar som vi gör på förändring och vilka faktorer som är avgörande. Anna kommer också att definiera vilken typ av förändringar som innefattas i det vida begreppet digitalisering och AI.

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Anna Olsson

Författare, förändringsledare och senior managementkonsult

Anna Olsson är ingenjören som efter 20 år i roller som säljare och i olika chefsbefattningar bytte yrke till förändringsledare. Hon har sedan 2006 arbetat för att förändringsprojekt lyckas, både affärsmässigt och mänskligt. Hon har medverkat i förändringsprocesser både i Sverige och internationellt, i så olika branscher som skönhet och gruvindustri. I sina föreläsningar förser hon åhörarna med konkreta verktyg för att vara bättre rustade inför förändringar och guidar chefer i rollen som förändringsledare.

Lisa Johansson

Moderator, verksamhetsutvecklare och ansvarig för chefsmedlemmar

Som verksamhetsutvecklare ansvarar Lisa Johansson för utveckling och förvaltning av förmåner, med ett särskilt ansvar för chefsförmåner. Exempel på dessa förmåner är chefsmentorprogram, digitala chefstidningen och chefswebbinarier. Chefsmedlemmar är en viktig och prioriterad medlemsgrupp på Sveriges Ingenjörer, därav olika skräddarsydda förmåner. Lisa Johansson har tidigare arbetat som förhandlare och karriärcoach.

Till toppen