Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

AI och cybersäkerhet: hotbild, framtida utveckling och hur du skyddar dig

Artificiell intelligens har blivit en kraftfull teknik med både fördelar och risker, särskilt inom cybersäkerhet. I detta webbinarium, som görs i samarbete med Ny Teknik Education, lär du dig mer om den framtida utvecklingen och hur du kan skydda dig. 

Datum: 19 september 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 19 sep

Artificiell intelligens (AI) har blivit en kraftfull teknik med både fördelar och risker, särskilt inom cybersäkerhet. AI kan automatisera cyberattacker och göra dem mer sofistikerade genom att anpassa sig för att undvika upptäckt. AI-drivna hot inkluderar avancerade malware och deepfakes som kan användas för social engineering-attacker, vilket ökar sårbarheten för både företag och individer.

I detta webbinarium tittar vi närmare på den ”mörka sidan” av AI och hur hackers kan ta hjälp av AI-modeller när de genomför cyberattacker. Vi träffar Magnus Järnhandske, Chief of Cyber Security Operations på Asurgent som bland annat kommer att diskutera: 

  • Hur ser hotlandskapet ut?
  • Olika typer av AI-drivna cybersäkerhetshot och dess påverkan på våra digitala system och dess framtida utveckling. 
  • Går det att skydda sig? I så fall – hur?

I gränslandet mellan teknik och affär

Webbinarieserien I gränslandet mellan teknik och affär, som är ett partnerskap mellan Ny Teknik Education och Sveriges Ingenjörer, syftar till att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom utvalda aktuella ämnesområden som såväl berör dig som ingenjör och som påverkar förvaltningen och utvecklingen av våra företag och organisationer. 

Talare

Magnus Järnhandske

Chief of Cyber Security Operations, Asurgent

Magnus Järnhandske är etisk hackare och professionell Cybersäkerhetsexpert sedan 2004 med en gedigen erfarenhet av både nationella och internationella uppdrag inom privat, offentlig och känslig sektor. Magnus har ett genuint intresse för cybersäkerhet, allt från att hacka, studera och analysera cyberangrepp, hitta gemensamma svagheter, utföra risk och hotbildsanalyser till att driva effektiva cybersäkerhetsprogram. 

Christian Helgesson

VD Ny Teknik Education

Christian Helgesson är grundare och vd på Ny Teknik Education. Han har en bakgrund från nationalekonomisk forskning som managementkonsult samt mångårig erfarenhet från att bygga upp och driva utbildningsföretag.

Till toppen