Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Samhällsanalys med AI och öppna data

Vill du lära dig mer om hur generativ AI kan användas med öppna data inom samhällsanalys? Anders Elias har lång erfarenhet inom området och delar under denna presentation med sig av kunskap och praktiska exempel i ämnet. 

Datum: 19 september 2024
Tid: 18:00 - 19:30
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 17 sep

Under denna presentation utforskar Anders Elias potentialen hos generativ AI, särskilt genom användningen av avancerade språkmodeller (ChatGPT4), för att revolutionera samhällsanalys. 

Med fokus på geografisk informationsteknik kommer Anders att demonstrera specifika programmeringstillämpningar, som länkar samman AI med statistik och annan samhällsdata. Han kommer belysa strategier och praktiska exempel på hur dessa teknologier kan omforma vår förståelse och hantering av samhällsfrågor. Som deltagare får du även insikter i hur dessa metoder kan tillämpas i egna projekt. 

Vi bjuder på enklare förtäring från 17:30. 
 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Anders Elias

Konsult, Aelia Consulting AB

Anders Elias är konsult på Aelia Consulting AB, inom ämnet öppna data, datavisualisering och generativ AI. Han har arbetat med informations- och datahantering samt utveckling av IT-system i över 25 år. Anders har lång erfarenhet av att arbeta med öppna data, folkbokföringsregister, adress- och direktmarknadsföringstjänster. Han är en van föredragshållare och har en stor följarskara på Linkedin där han skriver om innovativ användning av generativ AI, öppna data och datavisualisering. 

Till toppen