Sveriges Ingenjörer
Seminarium

Skapa framtidens attraktiva städer

Hur påverkas städers konkurrenskraft, attraktivitet och hållbarhet i en tid av exponentiell utveckling? Samhällsplaneraren Mia Wahlström berättar mer om detta och delar med sig av kunskap och aktuell forskning under sin presentation. 

Datum: 02 oktober 2024
Tid: 17:00 - 20:00
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Anmäl senast: 28 sep

Städer i många delar av världen står inför utmaningar till följd av bland annat klimatförändringar, pandemi, krig och teknisk utveckling. Hur kan städer utvecklas för att möta dessa utmaningar och förbli attraktiva för människor att vistas och bo? Är innovativ samhällsutveckling verktyget framåt?

Mia Wahlström är dr. i samhällsplanering och hennes intresse för samhällsplanering handlar om människans perspektiv och hur man skapar attraktiva städer. Hon fokuserar särskilt på städers mjuka värden och har skrivit flera artiklar om stadens ”själ”. Sedan 2022 driver Mia även företaget Sign of Times AB med en verksamhet inriktad på trend- och framtidsstudier. Under kvällen kommer Mia dela med sig av aktuell forskning i ämnet och det kommer finnas tid att ställa frågor. Från 17:00 serveras matigare smörgås, kaffe och te. 

Det här eventet arrangeras av ett distrikt. Distrikten består av ideellt engagerade medlemmar som skapar närhet, nätverk och intresse för dig som medlem. Läs mer om distrikten här. 

Talare

Mia Wahlström

Dr. Samhällsplanering

Mia är ekonom och samhällsplanerare med bred kunskap från arbete med allt ifrån beslutsunderlag till verksamhetsutveckling, ofta till kommuner och aktörer på fastighetsmarknaden. Som konsult i samhällsbyggnadsbranschen har Mia ofta haft rollen som processledare i tidiga skeden av stadsutvecklingsprojekt. Hon har även specialistkompetens inom omvärldsanalys, målgruppsundersökningar, konceptutveckling samt utvärdering. 

Till toppen