Sveriges Ingenjörer
Webbinarium

Framtidssäkra din ingenjörskompetens

Hur påverkas du när organisationer ställer om och breddar sin syn på kompetens? Lär dig mer om hur du kan framtidssäkra din kompetens i detta webbinarium med Åsa Edman Källströmer från TNG Tech. 

Datum: 18 oktober 2024
Tid: 12:00 - 12:45
Passar för: Medlem, Icke-medlem
Digitalt
Anmäl senast: 18 okt

Den tekniska omställningen går allt fortare och med en ökande kompetensbrist utmanas organisationer att tänka om gällande teknisk kompetens. Allt fler talar om skills-first framför traditionella utbildningar och tidigare erfarenheter, något som kommer bli kritiskt enligt World Economic Forum. Detta bekräftar också data från Forrester som menar att rekrytering med ett skills-first-perspektiv är fem gånger bättre på att förutsäga en individs framtida arbetsprestation jämfört med utbildningsbakgrund. Dessutom 2,5 gånger mer prediktivt än arbetslivserfarenhet. Det innebär att allt fler företag nu ställer om, breddar sin syn på kompetens och söker medarbetare med rätt framtidsförmågor. Vad innebär det och hur påverkar det dig som söker ingenjörsjobb framåt?

Det kommer TNG Techs Åsa Edman Källströmer fokusera på i detta webbinarium. Hon kommer bland annat att tala om hur du kan ligga steget före i din karriär och förstå hur automatisering, AI och den gröna omställningen påverkar din ingenjörskarriär. Åsa kommer även lyfta vilka förmågor som gäller 2025 och 2030 samt dela insikter från WEF:s senaste statistik.  

Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.

Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se

Varmt välkommen!

Talare

Åsa Edman Källströmer

Vd, TNG

Åsa är vd för TNG, ett konsult- och rekryteringsföretag med visionen att se bortom fördomar i syfte att hitta de bästa kandidaterna. Åsa har en lång erfarenhet av rekrytering och konsultuthyrning och har även varit initiativtagare till världens första intervjurobot Tengai som är skapad för att genomföra fördomsfria intervjuer. 

Anna Klaesson

Rekryterare och moderator

Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar. 

Till toppen