I en tid där cyberhoten mot leveranskedjor ökar, är det avgörande att förstå och hantera riskerna. I detta webbinarium får du lära dig hur du bygger en säker och motståndskraftig leveranskedja som kan stå emot framtidens utmaningar.
I en alltmer uppkopplad värld är ingen kedja starkare än sin svagaste länk. Leveranskedjor är en de främsta måltavlorna för cyberangrepp. Attacker mot leverantörer och partners kan leda till kostsamma driftstopp, dataintrång och finansiella bedrägerier. Ett enda intrång kan få allvarliga konsekvenser för affärskontinuiteten och varumärkesryktet som följd. Ransomware, spionage, bedrägerier och datastöld hos kritiska leverantörer kan snabbt sprida sig genom ekosystemet och äventyra hela verksamhetens säkerhet, ekonomi och efterlevnad då hoten är mer avancerade och oförutsägbara än någonsin. Samtidigt skärps de regulatoriska kraven - nya lagar och regelverk, som NIS2 och säkerhetsskyddslagstiftningen, ställer hårdare krav på att identifiera, hantera och minimera riskerna i leveranskedjan. Bristande säkerhet är inte längre ett alternativ – den kan få långtgående konsekvenser.
I detta webbinarium går vi igenom aktuella hotbilder, strategier för riskbedömning och praktiska metoder för att stärka säkerheten – från leverantörshantering till efterlevnad. Lär dig hur du bygger en robust och motståndskraftig leveranskedja som kan stå emot framtidens cyberutmaningar och regulatoriska krav.
Webbinariet är särskilt viktigt för dig som arbetar inom offentlig sektor och behöver förstå säkerhetsskydd och leverantörskontroll, eller för dig som har en roll som IT-säkerhetsansvarig, inköpare, upphandlare, leverantörsansvarig, supply chain manager, projektledare, chef eller strategiskt ansvarig. Oavsett din position behöver du förstå hur förändrade krav och hotbilder påverkar hela organisationens säkerhetsarbete.
Vi tittar även på verkliga case där leveranskedjor har utnyttjats i cyberattacker, och vilka lärdomar vi kan dra från dessa incidenter.
Under webbinariet går vi igenom följande:
Webbinariet kommer spelas in och finnas tillgängligt i efterhand för dig som är medlem. Logga in med mobilt BankID på Sveriges Ingenjörer Play.
Har du några frågor? Kontakta event@sverigesingenjorer.se
Varmt välkommen!
Webbinarieserien I gränslandet mellan teknik och affär, som är ett partnerskap mellan Ny Teknik Education och Sveriges Ingenjörer, syftar till att inspirera och bidra till kompetensutveckling inom utvalda aktuella ämnesområden som såväl berör dig som ingenjör och som påverkar förvaltningen och utvecklingen av våra företag och organisationer.
Medgrundare, Intil
Mina Nadjafi är medgrundare av riskanalysbolaget Intil och har en bakgrund inom Försvarsmakten och arbete med cybersäkerhet från en av de stora revisionsbyråerna. Mina hjälper företag och organisationer inom offentlig sektor att proaktivt identifiera och hantera cyber- och integritetsrisker samt att minska sårbarheter i leveranskedjan. Genom spetsig analys och konkreta verktyg stöttar teamet på Intil organisationer till ökad säkerhet och resiliens i en snabbt föränderlig digital värld.
VD, Ny Teknik Education
Christian Helgesson är grundare och vd på Ny Teknik Education. Han har en bakgrund från nationalekonomisk forskning som managementkonsult samt mångårig erfarenhet från att bygga upp och driva utbildningsföretag.
Rekryterare och moderator
Anna Klaesson jobbar som rekryterare hos Sveriges Ingenjörer och har en bred erfarenhet av rekrytering genom synlighet och kampanj. Anna utbildar kontinuerligt våra förtroendevalda för att de ska lyckas bättre att rekrytera nya medlemmar.