Sveriges Ingenjörer

Chefsmentorprogrammet

Programmet vänder sig till dig som är ny i chefsrollen och till mer erfarna ledare. Som deltagare får du en unik möjlighet att utvecklas i ledarrollen och chans att utöka ditt nätverk med andra ingenjörschefer. Du får dessutom en möjlighet i att fördjupa din förståelse av ditt eget ledarskap och värderingar. 

Adept eller mentor?

Är du ny som chef så söker du som adept och får stöd, råd och möjlighet att vässa din ledarförmåga. Du som är en mer erfaren ledare är välkommen att söka som mentor och får då möjlighet att växa och inspireras genom att hjälpa en chefskollega att utvecklas.

Programmet anordnas av Sveriges Ingenjörer i samarbete med Learno och Resultatbolaget som har lång erfarenhet av ledarutveckling, coaching och mentorprogram. 

Antalet platser är begränsat. Sveriges Ingenjörer kan därför inte garantera att alla som söker får plats i programmet, eller att det finns en mentor som matchar dig. 

Chefsmentor i praktiken

Kärnan i mentorskapet består i att träffas i mentorparen. Under programmet får deltagarna tillgång till en digital lärplattform (Howspace) där man:

  • interagerar i mentorparen och i grupp 
  • samlar sin dokumentation 
  • får metodstöd för mentorskapet
  • får övningsuppgifter och inspiration
  • kan samskapa, reflektera och få hjälp av varandra  

Allt samverkar för att skapa en vass utvecklingsresa där lärandet kan maximeras! 

Fysiska träffar parat med digital lärresa

I programmet är upp till 25 mentorer och lika många adepter engagerade. Mentorparen matchas utifrån geografiska önskemål, ledarskapsintressen och bransch. I programmet ingår tre gemensamma träffar. Paren träffas även på egen hand en gång i månaden vid totalt åtta tillfällen, totalt räknar vi med att det rör sig om 20-30 timmar per person.

När startar Chefsmentorprogrammet?

Nästa Chefsmentorprogram planeras till hösten 2023. Är du intresserad av att delta, eller har du frågor? Hör av dig till oss på chef@sverigesingenjorer.se.

Vad kostar det?

  • Adept - 12.000 kr inklusive moms om företaget betalar. 6.000 kr inklusive moms om du betalar privat.
  • Mentor - Ingen avgift.
  • Övriga kostnader - Mentor/adept står själv för eventuella kostnader i samband med utbildningtillfällena eller vid enskilda möten.
  • Villkor - Ansökningsvillkor hittar du på sidorna för mentor och adept.
Senast uppdaterad 2023-04-20

Fler förmåner för dig som chef

Till toppen