Sveriges Ingenjörer

Förtroendevaldanytt

Har du missat något nyhetsbrev - Förtroendevaldanytt - som vi skickar till dig som är förtroendevald? Här samlar vi 2023 års Förtroendevaldanytt.

Förtroendevaldanytt är nyhetsbrevet för dig som är förtroendevald med aktuell information som du kan ha nytta av i uppdraget.

Förtroendevaldanytt september 2023

Camilla Frankelius, förhandlingschef, uppmärksammar att förbundets opinionsarbete resulterat i en historisk ingenjörssatsning i regeringens höstbudget. Hon berättar också att ingenjörernas löner i privat sektor stigit snabbare än på tio år. Chefsjurist Heléne Robson berättar om rättigheter och ersättningar kopplade till uppfinningar.

Får du inte Förtroendevaldanytt i din e-post?

Det är viktigt att vi har rätt kontaktuppgifter till dig så att du får den information du behöver i ditt uppdrag som förtroendevald. Logga in på Mina sidor och kolla en extra gång att allt stämmer. Ange gärna en privat e-postadress.

Förtroendevaldanytt maj 2023

Här får du tips om hur ni förbereder det fackliga arbetet inför sommarledigheterna. Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer lyfter Akademikerveckan som äger rum vecka 38 och hur ni kan dra nytta av den. Chefsjurist Heléne Robson reder ut vad som egentligen gäller vid semester.

Förtroendevaldanytt mars 2023

Camilla Frankelius, förhandlingschef på Sveriges Ingenjörer, tipsar om ett engelskspråkigt webbinarium om den svenska modellen. Läs även om avtalsrörelsen och löneprocessen och om vad som gäller arbetsrättsligt vid säkerhetsskydd.

Förtroendevaldanytt februari 2023

I februaris Förtroendevaldanytt kan du läsa om hur det går i avtalsrörelsen, och hur du kan agera vid varsel och arbetsbrist.

Förtroendevaldanytt december 2022

I decemberutgåvan av Förtroendevaldanytt kunde du läsa om vinnarna i höstens tävling som gick ut på att hylla förtroendevalda och lokala föreningar. Du kunde också bland annat ta del av en sammanfattning av Ingenjörsfullmäktige och det viktigaste inför den stundande avtalsrörelsen.

Till toppen