Sveriges Ingenjörer

Avtal för dig som är chef och VD

I din roll som chef så är det viktigt att hålla i minnet att lagen om anställningsskydd (LAS) inte gäller om du är i företagsledande eller jämförbar ställning. Med andra ord är det extra viktigt för dig att du försäkrar dig om ett avtal som ger dig trygghet både under och efter anställningen. 

Att vara chef kan innebära att du inte har samma anställningskydd som en anställd. Det är därför värdefullt att försäkra dig om att du har ett särskilt skydd i ditt anställningsavtal.

Som medlem får du tillgång till en mall för "VD-avtal" och ett dokument med fördjupning och förklarande kommentarer kring avtalet. Mallen kan du använda som utgångspunkt för ditt eget anställningsavtal och använda i sin helhet eller i tillämpliga delar. Inte sällan presenterar arbetsgivaren ett avtalsförslag. Då kan mallen fungera som vägledning och checklista så att inte något glöms när ni skriver avtal. 

Senast uppdaterad 2022-09-16

Fler förmåner för dig som chef

Coachning för ledare

Vill du utveckla ditt ledarskap? Eller står du inför en stor utmaning där du skulle behöva stöd i din chefsroll? Vi kan hjälpa dig. Boka tre samtal med en erfaren ledarskapscoach.

Utveckla ditt ledarskap

Chefstidningen

Ett av Sveriges största ledarskapsmagasin med inspiration, vägledning och verktyg för dig som chef.

Ta del av Chefstidningen

Digital chefsskola

Är du ny som ledare? Vill du utveckla din kompetens att leda dig själv, andra och verksamheten? Vi erbjuder en digital chefsskola för nya ledare.

Läs mer

Mentorprogram för chefer

Programmet vänder sig till dig som är ny i chefsrollen och till dig som mer erfaren ledare. En möjlighet att utvecklas i din ledarroll och utöka ditt nätverk med andra ingenjörschefer.

Sök till chefsmentorprogrammet

Chefsansvar

Vi hjälper dig med kompetens och praktiska verktyg för att du ska kunna leda och stötta dina medarbetare.

Områden där vi kan stötta dig

Leda innovation

Innovationsförmåga är en viktig komponent i många verksamheter och nyckeln till Sveriges tekniska framgångar. Vill du bli bättre på att leda, driva och organisera innovation? Då är Leda innovation utbildningen för dig.

Läs mer om utbildningen
Till toppen