Sveriges Ingenjörer
Nyheter Ingenjörsvalet 28 mars 2022

Nu kan du rösta i Ingenjörsvalet

Det har blivit dags för dig som ordinarie medlem att rösta fram den Lista eller kandidat som bäst representerar det du vill att förbundet ska arbeta med de kommande fyra åren.

Din röst behövs senast den 30 april och för varje röst i Ingenjörsvalet skänker vi 10 kronor till Ingenjörer utan gränser. Rösta och gör skillnad!

Det här är Ingenjörsvalet

Rösta så här

  1. Titta i din e-post efter ett meddelande från Sveriges Ingenjörer med ämnet Rösta i Ingenjörsvalet. Meddelandet har skickats till den e-postadress du angett till förbundet. Klicka på din personliga länk i meddelandet. Du hamnar då direkt på valplattformen Assembly Voting där du efter att ha angett ditt personnummer kan välja att rösta på en Lista eller en kandidat.
  2. Om du inte hittar ditt personliga e-postmeddelande eller inte har angett en aktuell e-postadress till förbundet klickar du på knappen Rösta med BankID. Där identifierar du dig genom att logga in med BankID. Välj därefter den Lista eller kandidat som du önskar lägga din röst på.

Skulle du ha problem med att rösta är du välkommen att höra av dig till val@sverigesingenjorer.se.

Vilken ingenjörsfråga är viktigast för dig? 

Säker digital röstning med Assembly Voting

Din röst = 10 kronor till Ingenjörer utan gränser

Din röst gör skillnad – både lokalt och globalt. För varje röst i Ingenjörsvalet skänker vi 10 kr till Ingenjörer utan gränser.

Ingenjörer utan gränser använder sig av ingenjörskompetens för att bidra till en mer hållbar och jämlik framtid i linje med FN:s globala utvecklingsmål. Organisationen arbetar både i Sverige och internationellt. Internationellt fokuserar de på att säkerställa att människors grundläggande behov är tillgodosedda, exempelvis genom att förbättra tillgången till rent vatten och elektricitet. Inom Sverige arbetar organisationen bland annat med att förmedla kunskap om ingenjörsyrket till unga och stötta nyanlända på den svenska arbetsmarknaden.

Ingenjörer utan gränser

Se hälsning från Anders på Ingenjörer utan gränser 

Vanliga frågor

Du är med och påverkar vilka personer som ska företräda dig i beslut som rör förbundets framtid.

Du är därmed också med och påverkar vilka frågor som förbundet ska arbeta med.

Du är dessutom med och bidrar till Ingenjörer utan gränsers verksamhet genom att förbundet skänker 10 kr per lagd röst.

Du röstar på en Lista i ett säkert digitalt röstningssystem i valplattformen Assembly Voting. Du kan också personvalskryssa om det är en speciell kandidat som du önskar lyfta fram.

Du röstar antingen via en säker unik länk som du får via e-post eller genom att gå direkt till valplattformen där du röstar med hjälp av BankID. Rösta med BankID. 

Skulle du ha problem med att rösta digitalt är du välkommen att höra av dig till val@sverigesingenjorer.se.

Du kan rösta flera gånger, men du har bara en röst och det är din senaste röst som räknas.

Ja, vi har säkerställt att vår leverantör av valplattformen (Assembly Voting) uppfyller gällande lagar och regler för digital röstning. Server för datahantering står i Sverige.

Se förbundets film om valplattformen Assembly Voting.

Läs mer om Assembly Votings valplattform.

Du har bara en röst som du kan lägga på antingen en Lista eller på en kandidat. Om du personvalskryssar får kandidatens Lista per automatik din röst. 

Valplattformen registrerar rösterna och levererar ett valresultat till valberedningen som säkerställer och genomför mandatfördelningen enligt den jämkade uddatalsmetoden. När mandaten är fördelade på Listorna säkerställs invalsordningen utifrån personröster. 

Valresultatet kommuniceras i förbundets kanaler senast den 31 maj 2022. Medlemmar som kandiderat och valts in i Ingenjörsfullmäktige kontaktas av valberedningen.

Ingenjörer utan gränser använder sig av ingenjörskompetens för att bidra till en mer hållbar och jämlik framtid i linje med FN:s globala utvecklingsmål. Organisationen arbetar både i Sverige och internationellt.

Internationellt fokuserar de på att säkerställa att människors grundläggande behov är tillgodosedda, exempelvis genom att förbättra tillgången till rent vatten och elektricitet.

Inom Sverige arbetar organisationen bland annat med att förmedla kunskap om ingenjörsyrket till unga och stötta nyanlända på den svenska arbetsmarknaden.

Läs mer om Ingenjörer utan gränser

Till toppen