Varje år produceras ca 320 miljoner ton plast som i sin tur bidrar till miljöförstöring. Hur kan vi använda plast på ett bättre sätt?
En stor del av plasten som används globalt hamnar i naturen där det påverkar djurlivet och skapar mikroplaster i haven. I Sverige ökar användningen av plast och även här är det en relativt liten del av plasten som materialåtervinns. Det beror bland annat på att produkter idag sällan är utformade för att kunna återvinnas och att det samlas in många olika typer av plast. Det mesta går därför till förbränning. Har plasten en framtid och vad behöver vi i så fall göra?
Välkommen på ett seminarie om plast med Emma Strömberg och Karin Odelius, forskare och docenter inom polymera material vid KTH. De kommer och berättar om plastens miljöpåverkan ur ett livscykelperspektiv och vilka möjligheter det finns att ersätta plast med förnyelsebara, biobaserade material.
Detta event arrangeras i samarbete med Naturskyddsföreningen i Uppsala och Ingenjörer för Miljön.
Alla våra fysiska kurser är för närvarande inställda. Ta istället gärna del av våra digitala kurser, webbinarier och ingenjörspodden.
Se vårt digitala kursutbud.
Logga in och titta när det när det passar dig. På vår playsida kan du se webbinarier och inspelade föreläsningar när du vill.