Kalendarium

November
27

Amazon + den svenska modellen = sant?

Vad händer om utländska företag inte vill ansluta sig till den svenska arbetsmarknadsmodellen och följa våra spelregler? Vad kan de svenska facken göra? Välkommen till ett livesänt fackligt samtal om Amazons inverkan på arbetsmarknaden och konkurrensen.

Vad blir konsekvenserna av Amazons etablering för den svenska handelsbranschen, för konkurrensen och arbetsmarknaden? Vad finns det för farhågor, vilka lösningar och möjligheter finns det?
 
Medverkande:
Tommy Wreeth, Transportarbetareförbundet
Linda Palmetzhofer, Handelsanställdas förbund
Valle Karlsson, Seko
Ulrika Lindstrand, Sveriges Ingenjörer
Martin Linder, Unionen
 
Christy Hoffman, Generalsekreterare för UNI Global Union, och Steven Cotton, Generalsekreterare för Internationella Transportarbetarfederationen medverkar också för att berätta om internationella fackliga erfarenheter av Amazon.
 
På grund av rådande omständigheter med Covid-19 är seminariet webbsänt. Media kan efter webbinariet klockan 15.00-15.30 ställa frågor till deltagarna via chattfunktion.
 
Är du journalist och vill ha en länk med möjlighet att ställa frågor? Hör av dig till Anette Niska-Andersson, Transportarbetareförbundet, anette.niskaandersson@transport.se, 076-100 65 58.

Lisa Pelling

Moderator

Lisa Pelling
Utredningschef

Lisa Pelling är utredningschef vid Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati- och välfärdsfrågor. Hon har tidigare bland annat varit programchef på tankesmedjan Global Utmaning och politiskt sakkunnig på utrikesdepartementet. Hon är en efterfrågad föreläsare och moderator som ofta hörs i panelen i Godmorgon, världen!, i Studio Ett i P1 och SVT Morgonstudion.

Etiketter:
  • Dag och tid: 27/11 14:00-15:30
  • Plats: Online
  • Passar för: Förtroendevald, Medlem, Icke-medlem
  • Anmäl innan: 27 november
Länk till livesamtalet skickas via bekräftelsemejlet du får efter din anmälan.
Etiketter:
  • Passar för
  • Distrikt eller stad
  • Typ av event
  • Ämne

December

Januari

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

September

Till toppen