Sveriges Ingenjörer

Akademikerveckan

Akademikerveckan genomförs två gånger per år. Då kraftsamlar vi Sacoförbund för att synas digitalt på arbetsplatserna och prata jobbfrågor och medlemskap.

Akademikerveckan är ett bra tillfälle för er som förtroendevalda att synas för era kollegor. Nedan hittar ni information och hjälpmedel om vad ni kan göra.

Akademikerveckan hösten 2023

Akademikerveckan äger rum som vanligt under vecka 38, i år med lite annat upplägg och möjlighet att använda materialet under hela hösten.

Vi på Sveriges Ingenjörer kommer att passa på att komplettera Akademikerveckan under hösten för att ni ska kunna fokusera på de som är nya på er arbetsplats. Här på sidan hittar ni material och olika tips på vad ni kan göra.

Vill ni ha mer stöd inför Akademikerveckan? Boka coachning med någon av Sveriges Ingenjörers rekryterare.

Rekrytera nya medlemmar

Ju fler medlemmar desto större legitimitet och inflytande.

Så kan ni bli fler medlemmar

Arrangera aktiviteter

Skapa dialog och synliggör värdet i medlemskapet.

Tips för att arrangera aktiviteter

Ny i arbetslivet?

Har du fått ditt första jobb? Grattis! Här har vi samlat tips och råd som kan vara bra för dig som är ny i arbetslivet.

Få tips och råd

Tips: Så kan ni bjuda in på ett enkelt sätt

Kom och ät lunch med en ingenjör. Det är Akademikerföreningens nya grepp för att skapa mötesplatser i vardagen på Tekniska verken i Linköping.

Läs mer i Ingenjören

Vad är Akademikerveckan?

Akademikerveckan genomförs en gång på våren, vecka 6, och en gång på hösten, vecka 38. Vi träffar medlemmar och rekryterar nya, vi bjuder in till webbinarium och syns – allt för att berätta att vi finns, vad vi gör och varför man ska vara medlem i ett Sacoförbund. Akademikerveckan öppnar för samtal om vad akademikerföreningen är och varför det är viktigt att vara medlem.

Senast uppdaterad 2023-05-16
Till toppen