Sveriges Ingenjörer
Covid19 30 mars 2020

Studenter och Coronapandemin

Här hittar du information om vad som gäller för dig som studerar och vilka förmåner du kan ha nytta av just nu som medlem i Sveriges Ingenjörer.

För dig som studerar och har studiemedel

Regeringen har meddelat att du får behålla ditt studiestöd även om din skola stänger på grund av det nya coronaviruset. Från och med 18 mars rekommenderar Regeringen att alla gymnasieskolor, komvux, yrkeshögskolor och högskolor i Sverige ska upphöra med undervisning i skolans lokaler.

Skolorna ska i möjligaste mån gå över till distansundervisning, men även om din skola skulle stänga till följd av det nya coronaviruset får du behålla ditt beviljade studiestöd. CSN kommer att fortsätta betala ut ditt studiestöd som vanligt och du behöver inte kontakta dem eller göra något annat.

Den mest uppdaterade informationen hittar du här hos CSN.

Samtalsstöd via telefon

De flesta människor behöver hjälp och stöd någon gång i livet och just nu när mycket är osäkert både kring studier och jobb kan det vara skönt att veta att det finns någon att fråga. Samtalsstödet ger dig tillgång till kunniga psykologer, jurister och ekonomer. Du kan ställa frågor som rör privatlivet eller skolan, och samtalen sker alltid med tystnadsplikt. Låt inte små problem bli stora. Ring istället 0771-65 50 50, vardagar mellan 08.15-16.00 för ett första samtal.

Samtliga studenterbjudanden gäller fram till dess att du fyllt 45 år.

Här hittar du mer information.

Andra förmåner

Som student har du tillgång till ett antal förmåner som kan vara extra användbara just nu när världsläget ser ut som det gör. 

Passa på att dra nytta av dem för att, där det är möjligt, hjälpa dig ta dig igenom den här perioden och kanske komma stärkt ur den när det väl vänder.

Stipendier

Sök ett eller fler av våra stipendier som är öppna för sökande som ännu inte är yrkesverksamma. Varje år delar vi ut pengar till studenter, man kan få pengar av olika skäl, för att man behöver tillfällig ekonomisk hjälp, för att genomföra studier eller examensarbeten. 

Våra stipendier hittar du här.

CV-granskning

För att få ingenjörsjobbet du vill ha, behöver du lägga tid och energi på ditt CV och ditt personliga brev. Vi hjälper dig, både med tips för att skapa ditt personliga brev och ditt CV, men vi kan också hjälpa dig att granska ditt CV för att säkerställa att du presenterar dig på bästa sätt.

Tips och mer information om CV-granskning.

Intervjuträning

Det är nu det verkligen gäller. Det första intrycket kan vara avgörande och det är nu du ska kunna presentera dig och din kompetens på ett personligt men affärsmässigt sätt.

Vi erbjuder dig träning och stöd inför din anställningsintervju.

LinkedIn-granskning

Som sistaårstudent kan du får en kostnadsfri granskning av din profil på LinkedIn. Att ha en bra profil där är viktigt eftersom många rekryterare använder LinkedIn både för att hitta och kolla upp kandidater. 

Tips för din profil och bokning av granskning.

Till toppen