Sveriges Ingenjörer
Nyheter 25 augusti 2022

Jens Jacobsson blir ny förbundsdirektör för Sveriges Ingenjörer

Efter årsskiftet tillträder Jens Jacobsson, som tidigare varit chefsjurist vid förbundet och numer är vice vd för Akavia, som ny förbundsdirektör.

Jens Jacobsson blir ny förbundsdirektör hos Sveriges Ingenjörer i januari 2023 /foto: Åsa Hafmar.
Det är ett riktigt drömuppdrag att få axla rollen som förbundsdirektör för Sveriges Ingenjörer. Förbundets medlemmar har viktiga uppgifter i samhället och är centrala för Sverige som kunskapsnation. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med styrelsen och ett proffsigt kansli bidra till att skapa full utväxling för Sveriges Ingenjörer

Jens Jacobsson

tillträdande förbundsdirektör, Sveriges Ingenjörer

Jens kommer närmast från Saco-förbundet Akavia där han är vice VD. Innan dess har han varit förbundsdirektör på Civilekonomerna. Jens har även tidigare varit anställd hos Sveriges Ingenjörer, då som chefsjurist och innan dess förbundsjurist. Han ersätter Richard Malmborg som efter 31 år i tjänst för förbundet går i pension.

Vi är väldigt nöjda över att ha rekryterat Jens Jacobsson som ny förbundsdirektör och glada att få välkomna honom tillbaka till Sveriges Ingenjörer. Han har en gedigen facklig erfarenhet och en förståelse för förbundets själ och hjärta. Det ger god potential för fortsatt utveckling av kansliverksamheten tillsammans med våra medarbetare och till nytta för våra medlemmar,

Ulrika Lindstrand

förbundsordförande, Sveriges Ingenjörer

Sveriges Ingenjörers förbundskansli har cirka 175 medarbetare. Kansliet leds av förbundsdirektören och består av de fyra avdelningarna Förhandling, Kommunikation, Medlemsutveckla och rekrytera, Politikutveckling och opinion samt åtta stabsenheter. Verksamheten är förlagd till Stockholm, Göteborg och Malmö. I förbundsdirektörens ansvar ingår även förbundets anläggning Citykonferensen i Stockholm. 

Jens Jacobsson tillträder tjänsten som förbundsdirektör den 11 januari 2023. 

Till toppen