Sveriges Ingenjörer
Nyheter

Vinnarna av tårta och biobiljetter

Nomineringarna strömmade in till vår tävling ”Vem vill du fira med en tårta” och det var många som ville dela med sig av det fantastiska jobbet alla förtroendevalda gör ute på arbetsplatserna. Nu kan vi stolt presentera de vinnande förtroendevalda och föreningarna.

Sveriges Ingenjörer är stolta över alla fantastiska förtroendevalda och medlemmar som gärna delar med sig av sina erfarenheter.

För att kora vinnarna fick en jury välja ut fem vinnare bland nomineringarna.

Stort grattis till:

Akademikerförening på Scania

Ur nomineringen:

”Med outtröttlig energi jobbar våra förtroendevalda för ett bättre Scania. Med medlemmarnas intressen i fokus tar AF initiativ som leder till positiv förändring på företaget både i stora övergripande processer och i mötet med enskilda individer. Att så få personer kan påverka så mycket på en arbetsplats är värt att uppmärksamma och fira med tårta!”
Medlem, Scania

Sveriges Ingenjörers förening vid WSP

Ur nomineringarna:

”WSP går genom ett stålbad just nu. Bland annat ska den avdelning där jag jobbar läggas ner. Jag vet inte i nuläget mer än att jag kommer att bli av med jobbet, har oroat mig sedan i augusti då jag först fick beskedet. I detta har Linda och Christina funnits med, Christina med insyn i det organisatoriska och Linda som direkt stöd till mig som medarbetare. Företaget har frågat om jag vill ha tillgång till samtalsstöd, men det har jag redan i form av Linda. Vi behöver inte höras ofta, bara det att veta att jag kan höra av mig är guld värt. Jag vill gärna inte gå ut med vem jag är offentligt då det är en pågående process. Men Linda och Christina kommer att veta vem som står bakom detta ändå.”
Medlem WSP

”För uthålligt arbete både vid införandet av flexbank och i samband med företagets senaste stora omorganisation. Charlottas och hennes kollegors engagemang för medlemmarna har skapat skillnad i stort och smått. För detta uthålliga engagemang, vid sidan av ordinarie arbetsuppgifter som också kräver sin del av arbetsdagen, är Charlotta och hennes kollegor värda en tårta en till kafferasten!”
Medlem, WSP

Paul-Luis Ljunggren, Sigma Connectivity

Ur nomineringarna:

”Han finns inte bara där för att svara på frågor utan jobbar aktivt och synligt med frågor som känns relevanta samt kommer och pratar enskilt i förebyggande syfte om t.ex. löneförhandlingar, förändringar på arbetsplatsen och liknande.”
Medlem, Sigma Connectivity

”Är lyhörd och engagerad, kämpar alltid för medlemmarnas bästa och räds inte att driva stora frågor mot företaget.”
Medlem, Sigma Connectivity

Carolina Gomez Lagerlöf, Patent och registreringsverket

Ur nomineringen:

”Carolina finns alltid tillgänglig och är ett utmärkt ansikte utåt för Sveriges Ingenjörer, hon förkroppsligar förbundets värden. Jag är tacksam att ha någon som Carolina som förtroendevald hos oss!”
Medlem Patent och registreringsverket

Lars Pettersson, LKAB

Ur nomineringen:

”Lasse är en inspiration! Att år efter år kämpa för att arbetsmiljön i vår tunga industri ska vara prioriterad, våga ställa rätt frågor och alltid finnas där. Det jobbet förtjänar sitt pris. Lasse påverkar flera på arbetsplatsen att fokusera på säkerheten och har även inspirerat mig att bli skyddsombud”
Medlem LKAB

Föreningarna och de förtroendevalda vinner diplom, blommor och tårtkalas för alla sina medlemmar och de vinnande nomineringarna kommer att få två biobiljetter.

Vi på Sveriges Ingenjörer vill önska er ett stort grattis och tack för allt ert fina arbete!

Engagera och påverka du med

Genom att engagera dig fackligt får du möjlighet att påverka och ni som arbetstagare får ökat inflytande vid bland annat omorganisationer, löneförhandlingar och chefstillsättningar. Det behövs inga förkunskaper, bara engagemang.

Vill du eller känner du någon som vill bli förtroendevald? Läs mer här:

Senast uppdaterad 2023-07-10
Till toppen