Sveriges Ingenjörer

Nominera till Levipriset

Sveriges Ingenjörer delar varje år ut Levipriset med målsättningen att uppmärksamma ingenjörernas roll för utvecklingen av en god arbetsmiljö. Levipriset instiftades 2004 och är uppkallat efter den svenska stressforskningens fader, professor emeritus Lennart Levi.

Nominera gärna en eller flera personer. Det är inte tillåtet att nominera sig själv, inte heller ett företag eller annan juridisk person.

Pristagaren utses av Sveriges Ingenjörers förbundsstyrelse och tilldelas en prissumma om 50 000 kronor.

Nominera en ingenjörskollega, lärare, eller handledare som brinner för och fokuserar sin ingenjörskompetens för en god arbetsmiljö, till exempel inom ergonomi, design, tillgänglighet, processer eller liknande.

Nomineringstiden för Levipriset 2024 har löpt ut.

Kategori 1

Den lärare som utvecklar utbildningen om arbetsmiljö vid svenska tekniska lärosäten. Pristagaren ska arbeta på eller ha ett nära samarbete med någon av landets tekniska lärosäten.

Kategori 2

Handledare och mentorer som stimulerar och uppmuntrar teknologer att under sina studier utveckla produkter/processer/design/riskbedömningsverktyg som stöttar en god arbetsmiljö.

Kategori 3

Ingenjörer som i sitt yrke eller sina studier (till exempel forskarstudier) utvecklar produkter/processer/design/riskbedömningsverktyg som stöttar en god arbetsmiljö.

Kategori 1

Beskrivning av hur pristagaren/pristagarna bidragit till att teknologerna ges goda kunskaper i ämnet arbetsmiljö.

Kategori 2

Beskrivning av hur pristagaren/pristagarna har uppmuntrat och stimulerat teknologer att under sina studier utveckla produkter/processer/design/riskbedömningsverktyg som har bidragit till en god arbetsmiljö. 

Kategori 3

Beskrivning av hur pristagaren/pristagarna i sitt yrke eller sina studier utvecklat produkter/processer/design/riskbedömningsverktyg som har bidragit till en god arbetsmiljö.

Nomineringar ska vara förbundet tillhanda senast den 15 mars 2024.

Vi sparar dina uppgifter längst till och med december 2025.

Senast uppdaterad 2023-06-27
Till toppen