Starta ditt liv som ingenjör

Du är framtiden. Upptäck styrkan i den gemensamma kraften av 160.000 medlemmar hos Sveriges Ingenjörer. Vi som fackförbund ger dig förmåner och stöd under hela din studietid och under ditt yrkesliv.

Lönestatistik

Begär rätt lön från start. Vi har statistik från 70.000 ingenjörslöner så att du kan få rätt ingångslön till första jobbet.

I ditt medlemskap ingår en studentolycksfallsförsäkring och du kan även teckna en förmånlig studenthemförsäkring. Sök våra stipendier för att kunna studera utomlands och finansiera ex-jobb.

Rådgivning

Vi är specialiserade på att hjälpa ingenjörsstudenter och ingenjörer. Vi erbjuder CV-granskning och ser över ditt avtal inför exjobb och anställning.

Fackförbund

Sveriges ingenjörer är ett fackförbund som arbetar för din trygghet och utveckling - både som student och i yrkeslivet. Vi förhandlar fram bra kollektivavtal som säkerställer goda arbetsvillkor och gynnar dig ekonomiskt.

Det bästa med Sveriges Ingenjörer är att du kan få den grundtrygghet som gör att du kan fokusera på studierna.
MARAM BAWAQNEH
Industriell ekonomi, Mälardalens högskola
Jag har tecknat en jättebillig och bra hemförsäkring som jag är supernöjd med.
NICOLE KVIST
Medicinsk teknik, KTH

Karriär

Du kan få intervjuträning inför anställningsintervjuer och jobbcoachning. Dessutom kan du träffa ingenjörer i arbetslivet vid exklusiva studiebesök på företag och arbetsplatser.
Medlemsavgift
Student
15 kr/mån
Betalas per år: 180 kr

I medlemskapet ingår:

EXJOBBSKOLL

Som studerandemedlem hos Sveriges Ingenjörer har du rätt till rådgivning, förhandlingshjälp och rättshjälp i frågor som rör ditt exjobb.

FÖRSÄKRINGAR

Vi ger dig en studentolycksfallsförsäkring i ditt medlemskap samt erbjuder prisvärda hemförsäkringar som passar dig som studerar.

LÖNESTATISTIK

Vad tjänar en ingenjör i din bransch och i din yrkesroll? Med vår lönestatistik blir det lättare att löneförhandla.

KARRIÄRCOACHNING

Vi erbjuder dig som student möjlighet att ta del av vår erfarenhet inför din framtida yrkeskarriär.

CV-HJÄLP

Ett bra och tydligt cv ökar dina chanser att få ingenjörsjobbet du vill ha. Som medlem har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning.

AVTALSGRANSKNING

Se till att du får rätt villkor. Vi vet vad du behöver tänka på och granskar bland annat anställnings-, konsult- eller exjobbsavtal.

SEMINIARIER & FÖRELÄSNINGAR

Vi anordnar seminarier och föreläsningar som ger till möjlighet att förbereda dig för framtiden.

INGENJÖRSNÄTVERK

Vi ger dig många tillfällen att nätverka. Vi ordnar lokala ingenjörsträffar där du får möjlighet att träffa yrkesverksamma ingenjörer och företag.

KARRIÄRDAGAR & STUDIEBESÖK

Vi är aktiva och deltar på olika karriärdagar men är även med och anordnar exklusiva studiebesök för en inblick i yrkeslivet.

NY TEKNIK

I medlemskapet ingår en digital prenumeration på Sveriges största tekniktidning Ny Teknik.

STIPENDIER

Som student har du möjlighet att ansöka om flera olika stipendium som kan delfinansiera ditt exjobb eller utlandsstudier.

RÅDGIVNING

Våra rådgivare är ditt bästa stöd när du har funderingar kring allt som rör ditt framtida arbetsliv. Du får också juridisk hjälp inom t.ex. arbetsrätt, patenträtt och upphovsrätt.

Vem kan bli medlem i Sveriges Ingenjörer? Vanliga frågor och svar om medlemskapet.

Information in English.

Till toppen