Sveriges Ingenjörer

Utbud av föreläsningar och filmer

Vill du ha ett dragplåster på nästa årsmöte? Eller behöver ni lite extra stöd inför lönesamtalen? Här hittar du vårt utbud av föreläsningar, filmer och webbinarier som du kan använda när du arrangerar möten och träffar medlemmar.

Boka en föreläsare

Vi erbjuder seminarier där en föreläsare från Sveriges Ingenjörer deltar vid en aktivitet för just er arbetsplats. Vi står för innehållet och du som förtroendevald ansvarar för inbjudan och andra praktiska frågor.

Seminarierna är i regel maximalt 1 timme långa och aktiviteten planeras i samråd mellan förening och föreläsare. Beroende av era förutsättningar kan den genomföras i en lokal eller i digital form.

Välj seminarium

Här är de seminarier vi erbjuder just nu där en föreläsare från Sveriges Ingenjörer kommer till er arbetsplats. Hitta det seminarium du är intresserad av och gör en intresseanmälan nedan.

Gör en intresseanmälan

Vill du att en föreläsare från Sveriges Ingenjörer kommer till er arbetsplats? Välj det seminarium du är intresserad av och gör en intresseanmälan i formuläret som du når via knappen.

Beroende på vilket avtalsområde ni omfattas av och vilket kontaktförbund ni har, kan ni bli hänvisade till annat Sacoförbund än Sveriges Ingenjörer för att få stöd till aktiviteter.

Förberedelsetips

  • Ha kontakt med föreläsaren inför aktiviteten. Berätta exempelvis om du känner till specifika frågor eller förutsättningar som deltagarna vill reda ut.
  • Se mallar och material 
  • Bjud gärna in presumtiva medlemmar om det passar. Skapa nyfikenhet för fackligt stöd - utan att de som ännu inte är med får del av allt.
  • Läs tips för årsmöte

 
 

Visa ett webbinarium

Vi sänder regelbundet webbinarier kring olika ämnesområden. Det är ett utmärkt tillfälle att bjuda in kollegor och titta tillsammans, antingen var och en för sig digitalt eller samlas och se webbinariet tillsammans.

Livesända webbinarier

I vårt kalendarium hittar du livesända webbinarier att bjuda in till. Då är datum och tidpunkt redan bestämt och ni ordnar själva med lokalbokning, inbjudningar och andra praktiska frågor.

Inspelade webbinarier

Om ni väljer ett webbinarium som är inspelat bestämmer ni helt själva datum och tidpunkt samt ansvarar även då för lokalbokning, inbjudan och andra praktiska frågor. Inspelade webbinarier finns på Sveriges Ingenjörer Play.

Läs mer om hur du går tillväga med att arrangera aktiviteter. 

Visa film med diskussionsunderlag

Se en film tillsammans som inspiration för att diskutera innovation och utveckling på er arbetsplats. Här hittar du filmer som vi har tagit fram med tillhörande diskussionsfrågor.

Materialet hittar du längst ner på sidan.

Sveriges Ingenjörer Play

Titta och lyssna när det när det passar dig. Via vår playsida kan du lyssna på Ingenjörspodden och se våra inspelade webbinarier när du vill. Fler kommande webbinarier hittar du i vårt kalendarium.

Logga in till Sveriges Ingenjörer Play

Kalendarium

Vi har ett stort utbud av webbinarier, kurser och seminarier inom bland annat lön, karriär, ledarskap, arbetsmiljö, företagande och innovation.

Se kalendarium

Arrangera aktiviteter

Skapa dialog och synliggör värdet i medlemskapet.

Tips för att arrangera aktiviteter
Senast uppdaterad 2023-07-10
Till toppen