Sveriges Ingenjörer

Utbud av föreläsningar och webbinarier

Vill du ha ett dragplåster på nästa årsmöte? Eller behöver ni lite extra stöd inför lönesamtalen? Här hittar du vårt utbud av föreläsningar och webbinarier som du kan använda när du arrangerar möten och träffar medlemmar.

Boka en föreläsare

Vi erbjuder seminarier där en föreläsare från Sveriges Ingenjörer deltar vid en aktivitet för just er arbetsplats. Vi står för innehållet och du som förtroendevald ansvarar för inbjudan och andra praktiska frågor.

Seminarierna är i regel maximalt 1 timme långa och aktiviteten planeras i samråd mellan förening och föreläsare. Beroende av era förutsättningar kan den genomföras i en lokal eller i digital form.

Välj seminarium

Här är de seminarier vi erbjuder just nu där en föreläsare från Sveriges Ingenjörer kommer till er arbetsplats. Hitta det seminarium du är intresserad av och gör en intresseanmälan nedan.

Gör en intresseanmälan

Vill du att en föreläsare från Sveriges Ingenjörer kommer till er arbetsplats? Välj det seminarium du är intresserad av och gör en intresseanmälan i formuläret som du når via knappen.

Beroende på vilket avtalsområde ni omfattas av och vilket kontaktförbund ni har, kan ni bli hänvisade till annat Sacoförbund än Sveriges Ingenjörer för att få stöd till aktiviteter.

Förberedelsetips

  • Ha kontakt med föreläsaren inför aktiviteten. Berätta exempelvis om du känner till specifika frågor eller förutsättningar som deltagarna vill reda ut.
  • Se mallar och material 
  • Bjud gärna in presumtiva medlemmar om det passar. Skapa nyfikenhet för fackligt stöd - utan att de som ännu inte är med får del av allt.
  • Läs tips för årsmöte

 
 

Visa ett webbinarium

Vi sänder regelbundet webbinarier kring olika ämnesområden. Det är ett utmärkt tillfälle att bjuda in kollegor och titta tillsammans, antingen var och en för sig digitalt eller samlas och se webbinariet tillsammans.

Livesända webbinarier

I vårt kalendarium hittar du livesända webbinarier att bjuda in till. Då är datum och tidpunkt redan bestämt och ni ordnar själva med lokalbokning, inbjudningar och andra praktiska frågor.

Inspelade webbinarier

Om ni väljer ett webbinarium som är inspelat bestämmer ni helt själva datum och tidpunkt samt ansvarar även då för lokalbokning, inbjudan och andra praktiska frågor. Inspelade webbinarier finns på Sveriges Ingenjörer Play.

Läs mer om hur du går tillväga med att arrangera aktiviteter. 

Senast uppdaterad 2024-01-19
Till toppen