Sveriges Ingenjörer
Utbildning

Lönekurs - fortsättning, privat sektor

Stärk din roll som löneförhandlare

Datum: 07 november 2024
Tid: 09:00 - 17:00
Passar för: Förtroendevald
Anmäl senast: 4 okt

Lön är en av de viktigaste frågorna för våra medlemmar. Genom våra kollektivavtal har du som förtroendevald stora möjligheter att stötta medlemmar och arbeta för att de ska ha goda förutsättningar till löneutveckling. Samtidigt vet vi att det också kan finnas utmaningar i det lokala lönearbetet.

Den här kursen vänder sig till dig som vill stärka dig i hur du kan agera med hjälp av de verktyg som finns. Kursinnehållet bygger på att du har förkunskaper från webbkurs lön och som du får applicera på exempel ur verkligheten. Du får möjlighet att diskutera, utbyta erfarenheter och reflektera över hur du kan utveckla ditt lokala arbete. Vi kommer bl. a arbeta med följande områden: förberedelse inför lönerevision, statistik, samarbete med arbetsgivaren samt kommunikation med medlemmar. 

Målgrupp

Detta är en fortsättningskurs med förkunskapskrav för dig inom privat sektor. Du förutsätts ha gått facklig grundkurs (som innehåller ett avsnitt om lön) samt webbkurs lön. Du ska arbeta aktivt med lönefrågor i ditt fackliga uppdrag samt deltagit i minst en lönerevision.

Är du medlem hos Akavia - läs mer här.

Praktisk information - läs mer här.

För att se anmälningsknapp måste du vara inloggad och ha ditt uppdrag registrerat hos oss.

Till toppen