Sveriges Ingenjörer

Chefsnätverk

Oavsett om du är ny i rollen som chef eller mer erfaren så kan ett nätverk för chefer vara ett stöd. I nätverket får du träffa andra chefer och diskutera frågor som rör chefs- och ledarrollen.

Så här fungerar det

Nätverken är ett samarbete mellan flera akademikerförbund inom Saco, vilket innebär att chefer från flera olika branscher och professioner deltar. Det vilket skapar goda möjligheter till spännande utbyten av idéer och erfarenheter.

Nätverkens storlek varierar; de större består ofta av 20-30 personer och de mindre runt 10 personer. Inbjudan till nätverken skickas ut till dig som är medlem i Sveriges Ingenjörer ungefär en månad innan start. Har du inte fått inbjudan är du välkommen att höra av dig till chef@sverigesingenjorer.se.

Uppstartsmöte

På första uppstartsmötet sätter ni ramarna för nätverket: var och hur ofta nätverket ska ses, sekretess inom nätverket samt om nya medlemmar ska välkomnas.

Ni föreslår även frågor som ni vill ta upp vid kommande nätverksträffar. Vid mötet utses en samordnare som arrangerar nästa möte, men alla deltagare har ett ansvar för att aktivt bidra till nätverkets fortlevnad. Efter uppstartsmötet drivs nätverket i egen regi. Ditt engagemang är en viktig förutsättning för att nätverket ska vara levande.

Om chefsnätverken

Chefsnätverken är ett samarbete mellan Naturvetarna, Akademikerförbundet SSR, Sveriges Ingenjörer och SRAT.

Kontakt

chef@sverigesingenjorer.se

Senast uppdaterad 2022-03-23

Digital chefsskola

Är du ny som ledare? Vill du utveckla din kompetens att leda dig själv, andra och verksamheten? Vi erbjuder en digital chefsskola för nya ledare.

Läs mer

VD/Chefsavtal

Det är extra viktigt för dig som chef att du försäkrar dig om ett avtal som ger dig trygghet både under och efter anställningen.

Avtalsmall och rekommendationer

Mentorprogram för chefer

Programmet vänder sig till dig som är ny i chefsrollen men även till mer erfarna ledare. En möjlighet att utvecklas i din ledarroll och utöka ditt nätverk med andra ingenjörschefer.

Sök till chefsmentorprogrammet

Leda innovation

Innovationsförmåga är en viktig komponent i många verksamheter och nyckeln till Sveriges tekniska framgångar. Vill du bli bättre på att leda, driva och organisera innovation? Då är Leda innovation utbildningen för dig.

Läs mer om utbildningen
Till toppen