Tillgodoräkna tid för inkomstförsäkring

Inkomstförsäkringen kan ge 80 procent av en månadslön på upp till 100 000 kronor/månad brutto i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös. Du tillgodoräknar dig kvalificeringstiden för inkomstförsäkringen med dina sista 12 månader som studentmedlem.

Du som studentmedlem tillgodoräknar dig kvalificeringstiden för inkomstförsäkringen. Kom bara ihåg att uppgradera ditt medlemskap till att du är yrkesverksam när du slutat studera. Hur kvalificerar du dig?

Du har:

  • varit medlem de senaste 12 månaderna
  • om du blivit ofrivilligt arbetslös
  • gått över till yrkesverksam medlem innan arbetslöshetens inträde
  • jobbat minst 12 av de senaste 18 månaderna och då minst 80 timmar per månad. (Observera att det finns tid som är så kallad överhoppningsbar, t.ex. avslutade heltidsstudier efter fyllda 25 år).
  • blivit berättigad till inkomstrelaterad ersättning enligt Akademikernas a-kassa

Glöm inte att uppgradera ditt medlemskap

Så fort du har avslutat dina studier och börjat jobba är det viktigt att du anmäler dig som yrkesverksam medlem hos oss. Detta eftersom endast yrkesverksamma medlemmar kan få ersättning ur förbundets inkomstförsäkring. Du måste även vara medlem i Akademikernas a-kassa.

Gå till uppgradera mitt medlemskap för att uppgradera dig från student till yrkesverksam medlem för bara 90 kronor per månad till och med 30 september därefter 60 kronor per månad resten av året. Detta gäller både för dig som tagit examen och dig som börjat jobba utan examen men har minst 165 hp (110 p).

Läs mer om vår inkomstförsäkring för dig som yrkesverksam.

Senast uppdaterad 2019-05-29
Till toppen