Anställningsintervju

Det är nu det verkligen gäller. Det första intrycket kan vara avgörande och det är nu du ska kunna presentera dig och din kompetens på ett personligt men affärsmässigt sätt.

Det är inte meningen att du ska vara ett perfekt intervjuobjekt, men för att få det jobb du vill ha, måste du vara bättre än de andra sökande. Under intervjun matchas du inte bara mot arbetsuppgifterna utan även mot företagets kultur och dina framtida kollegor. Att vara dig själv och att vara ärlig tjänar du på i längden.

Förbered dig

  • Var förberedd men öva inte in i detalj. Det märks tydligt om det är för regisserat.
  • Ge exempel från dina praktiska erfarenheter och associera. Se dock till att prata lagom mycket, intervjuaren ska också få en syl i vädret.
  • Tänk först och prata sen. Kommer du inte ihåg vad frågan var så är det bara att hejda sig och fråga och ta det från början.
  • Kroppsspråket är viktigt. Genom ett fast handslag, ögonkontakt och avslappnade axlar ger du ett självsäkert och rättframt intryck.
  • Visa intresse för företaget och läs på. Din entusiasm säger ofta väldigt mycket om hur gärna du vill ha jobbet.
  • Var förberedd på frågor kring varför just du ska ha jobbet och hur väl din kompetens matchar det som efterfrågas i platsannonsen.

Boka intervjuträning

För dig som är sistaårsstudent och medlem hos oss ingår en kostnadsfri intervjuträning.

Du kan antingen välja en generell intervjuträning eller intervjuträning inför en planerad anställningsintervju. Vår intervjuträning ges digitalt eller via telefon. Förmånen intervjuträning ges i samarbete med Poolia Engineering och rekryterare som själva har antingen ingenjörsbakgrund eller teknisk bakgrund.

Logga in för att boka intervjuträning.

Senast uppdaterad 2019-05-29
Bli medlem
Bli medlem och få rådgivning och coachning
Du får rådgivning och coachning för att höja din lön och bygga din karriär.
Till toppen