Sveriges Ingenjörer

Vara medlem

Din ingenjörskarriär börjar redan under studierna. Låt oss hjälpa dig nå dina mål.
Under studietiden

Uppgradera dig

Är du nyutexaminerad eller tagit minst 165 hp? Då ska du uppgradera dig från student till yrkesverksam medlem för att få ett medlemskap som är anpassat till arbetslivet.

Lön, Under studietiden

Rekommenderad ingångslön

Ingångslönen kan vara avgörande för din framtida löneutveckling, men vilken nivå är rimlig? Här hittar du våra rekommendationer och tips inför din första löneförhandling.

Ring vår rådgivning på telefonnummer 08-613 80 00.

Om du har frågor om din lön eller dina villkor under tiden du arbetar på sommaren är du som studentmedlem alltid välkommen oss. Här kan du också fråga om arbetsgivaren du jobbar hos har kollektivavtal.

Inför examen

Exjobb

Exjobbet ger dig möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper i praktiken och få en bra merit till ditt cv. Vi tipsar och guidar dig.

Student-marknadsförare

För studentmarknadsförare: Logga in för att beställa material, timrapportera eller få tillgång till annat stöd för ditt uppdrag.

Studiebesök

Som studentmedlem får du unika inbjudningar till företag och organisationer som vill visa upp sig som arbetsgivare för just dig. Kanske hittar du där ditt framtida drömjobb.

Under studietiden

Vi som arbetar med studenter

Våra studenthandläggare får du kontakt med via att ringa telefonnummer 08-613 80 00 eller e-posta student@sverigesingenjorer.se

I början av studietiden

Försäkringar för dig som pluggar

Som studentmedlem vill vi att du ska ha den grundtrygghet som gör att du kan fokusera fullt ut på studierna.

Ingenjörsnätverk

Som medlem är du en del av Sveriges största ingenjörsnätverk. Du kommer i kontakt med yrkesverksamma ingenjörer inom en rad olika branscher på mängder av arbetsplatser.

Under studietiden

Vi finns vid ditt lärosäte

Varje termin finns vi vid ditt lärosäte för att ge dig som studerandemedlem möjlighet att delta i olika aktiviteter och för att stötta dig under studietiden.

Under studietiden

Studentkalendarium

Vi ordnar bland annat föredrag, seminarier, studiebesök och simulerade intervjuer. Vi är också med på de flesta arbetsmarknadsdagar.

Inför examen

A-kassa

A-kassan ger dig ekonomisk trygghet vid arbetslöshet genom att täcka inkomstbortfallet om du förlorar jobbet. Du som har eller har haft en anställning kan bli medlem i a-kassan.

Inför examen

Inkomstförsäkring

Du som studentmedlem tillgodoräknar dig kvalificeringstiden för inkomstförsäkringen. Kom bara ihåg att uppgradera ditt medlemskap till att du är yrkesverksam.

Under studietiden

Sommarjobb och extrajobb

Har du tänkt sommarjobba eller jobba extra under studietiden? Vi ger dig råd och stöd.

Under studietiden

Trainee

En traineeutbildning kan se ut på många olika sätt, oftast varvas teori och praktik. Det ger dig ett utmärkt tillfälle att lära dig mer om en bransch och få användbara erfarenheter för ditt yrkesliv.

Under studietiden

Sök stipendier och bidrag

Vi vill uppmuntra bra idéer och stötta studenter som är i behov av ekonomisk hjälp. Det går även att söka stipendier för utlandsstudier och examensarbeten.

Under studietiden, Studentmarknadsförare

Bli studentmarknadsförare

Vi är alltid intresserade av att komma i kontakt med drivna ingenjörsstudenter som vill vara Sveriges Ingenjörers ansikte utåt på lärosätet.

Under studietiden, Utlandsmedlem

Guide jobba utomlands

För dig som är medlem och arbetar utomlands. Här hittar du även information om du funderar på att arbeta utomlands.

Under studietiden, Utlandsmedlem

Studera eller jobba utomlands

Det är mycket att tänka när du ska studera eller arbeta utanför Sverige.

Inga händelser denna månad
Till toppen