Sveriges Ingenjörer
Covid19

Frågor och svar om Covid-19

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om t.ex. hemarbete, varsel, a-kassa, korttidsarbete, sjukdom och vaccinering.

Covid19

Korttidsavtal-/ permittering utan statligt stöd

Vissa arbetsgivare önskar sluta kollektivavtal eller individuella avtal om att gå ner i tid och/eller lön utanför de statliga systemen för kortidspermittering. Detta är våra råd.

Aktuellt, Covid19

Vilka arbetsrättsregler gäller för vaccinering?

Vaccineringen mot Covid-19 pågår. I slutet av september slopas de nationella rekommendationerna om hemarbete. Men vilka regler styr egentligen vad arbetsgivaren kan och inte kan kräva av den enskilde?

Covid19

Korttidspermittering

Så påverkas arbetstagare och arbetsgivare av de nya reglerna om korttidspermittering.

Covid19

Flextid och komptidsbank

Många frågor har uppstått på företagen om vad företaget har rätt att göra med flextidsbank och komptidsbank när de ska starta korttidsarbete. 

Covid19

Covid-19 för dig som förtroendevald

Logga in för att se aktuell info med anledning av Covid -19 för dig som är förtroendevald.

Covid19

Covid-19 för dig som studerar

Här hittar du information om vad som gäller för dig som studerar och har studiemedel och vilka förmåner du kan ha nytta av just nu som medlem hos oss.

Covid19

Covid-19 för dig som egenföretagare

För egenföretagare är de arbetsrättsliga reglerna ofta annorlunda än för anställda. På denna sida besvarar vi de vanligaste frågorna vi får just nu om hur egenföretagare påverkas av den pågående situationen.

In English, Covid19

All about Covid-19

Here you will find information about the coronavirus in relation to our area of work. Frequently asked question and answers.

Inga händelser denna månad

Rådgivningen

Till toppen