Vara medlem

Din ingenjörskarriär börjar redan under studierna. Låt oss hjälpa dig nå dina mål.

Vi hjälper dig som ingenjörsstudent hela vägen till examen och ut i arbetslivet.

Du får trygga försäkringar, möjlighet att bygga ditt nätverk och de senaste nyheterna från ingenjörsvärlden.

I början

Ny Teknik

Alla våra studentmedlemmar får en  prenumeration på Ny Tekniks digitala premiumtjänst. Läs de senaste tekniknyheterna, om entreprenörskap och vilka jobb som finns lediga.

Skapa ditt konto.

Försäkringar

Vi ger dig en grundtrygghet så att du kan fokusera fullt ut på studierna. I medlemskapet ingår en studentolycksfallsförsäkring. Du har även tillgång till samtalsstödet Tusen frågor – Ett nummer. Där får du stöd kring problem i vardagen, alltifrån frågor som rör stress till juridik och ekonomi. Försäkringarna gäller så länge du är studentmedlem och under 45 år. Du kan även teckna en förmånlig studenthemförsäkring.

Våra försäkringar för dig.

Ingenjörsnätverk

Som medlem blir du en del av Sveriges största ingenjörsnätverk. Du kommer i kontakt med yrkesverksamma ingenjörer inom en rad olika branscher på mängder av arbetsplatser. Deras erfarenheter kan ge vägledning och inspiration till ditt eget karriärval.

Hitta nätverk för dig.

Under utbildningen

Cv-granskning

Ett bra och tydligt cv ökar dina chanser att få ingenjörsjobbet. Som medlem i Sveriges Ingenjörer har du tillgång till kostnadsfri cv-granskning. Ta hjälp av våra experter som granskar ditt cv och återkommer med värdefull feedback.

Våra bästa tips för din jobbansökan.

Stipendier

För studenter finns det en hel del olika stipendier att söka – både enskilt och i grupp. De kan framför allt sökas vid studier utomlands eller vid exjobb. Vissa stipendier riktar sig till studenter vid ett enskilt lärosäte. Andra ges till studenter inom ett visst utbildningsområde medan en stor del är mer generella.

Våra stipendier kan du läsa om här.

Karriärdagar och studiebesök

Som studentmedlem i Sveriges Ingenjörer får du unika inbjudningar till företag och organisationer med schyssta arbetsvillkor som vill visa upp sig som arbetsgivare för just dig. Kanske hittar du där ditt framtida drömjobb, eller bara får mer insikt i vad det innebär att arbeta som ingenjör.

Till vårt kalendarium

Inför examen

Rådgivning

Vi är specialiserade på att hjälpa ingenjörsstudenter och ingenjörer. Vi erbjuder cv-granskning och ser över ditt avtal inför exjobb och anställning. Till Rådgivningen vänder du dig när du behöver individuell vägledning för det som rör ditt arbetsliv under studierna. Till exempel lön, anställningsvillkor, avtal eller arbetsrätt.

Kontakta Rådgivningen.

Intervjuträning

Det är nu det verkligen gäller. Det första intrycket kan vara avgörande och det är nu du ska kunna presentera dig och din kompetens på ett personligt men affärsmässigt sätt. Vi erbjuder dig träning och stöd inför din anställningsintervju.

Förbered dig inför anställningsintervjun.

Inkomstförsäkring

Din trygghet är viktig, därför erbjuder vi dig när du blir yrkesverksamt medlem en inkomstförsäkring som kan ge dig 80 procent av en månadslön på upp till 100 000 kronor/mån brutto i 150 dagar om du blir ofrivilligt arbetslös.

Som studentmedlem får du tillgodoräkna din medlemtid för att kvalificera dig för inkomstförsäkring om du uppgraderar dig till yrkesverksam medlem.

Läs mer om inkomstförsäkringen och hur du kvalificerar dig

Cv-granskning

Som nyutexaminerad ingenjör är du hett eftertraktad när du kommer ut på arbetsmarknaden. Men för att få ingenjörsjobbet du vill ha, behöver du lägga tid och energi på ditt CV och ditt personliga brev.

Våra bästa tips för jobbansökan

Rekommenderad ingångslön

Ingångslönen kan vara avgörande för din framtida löneutveckling, men vilken nivå är rimlig?

Här hittar du våra rekommendationer och tips inför din första löneförhandling.

Bli medlem
Bli medlem och få rådgivning och coachning
Du får rådgivning och coachning för att höja din lön och bygga din karriär.
Till toppen